subscribe: Posts | Comments

NYHETER

Tävlingar i dans

Postat av on aug 3, 2021 in Dancer | Kommentarer inaktiverade för Tävlingar i dans

Tävlingar i dans

Dans är en fantastiskt rolig aktivitet som kan utföras av dem allra flesta. Många dansar på krogen eller på fester men andra har dans mer som en hobby eller sport och vissa dansar mer professionellt. Denna artikel kommer att handla om olika tävlingar som finns inom olika dansstilar.

(mer…)

Magdans

Postat av on aug 26, 2020 in Dancer | Kommentarer inaktiverade för Magdans

Magdans

Denna artikel handlar om magdans. Magdanshistorian blandar flera kulturella gränser och startar i Mellanöstern och i afrikanska länder och fortsätter att utvecklas i västerländska kulturer som både en form av kulturell dans och exotisk underhållning. Under tvåtusentalet har genren fått stor omtyckthet runt om i samhället.

(mer…)

Vanliga dansstilar i Sverige

Postat av on dec 19, 2019 in Dancer | Kommentarer inaktiverade för Vanliga dansstilar i Sverige

Vanliga dansstilar i Sverige

Dans är något som i stort sett alla grupper av människor (och andra djurarter för den delen) i alla tider har hängett sig åt. Dans är ett sätt att uttrycka känslor som glädje, sorg och ilska. Dans är ett sätt att berätta en historia. Det är ett sätt varpå vi kan kommunicera med varandra. Om du frågar hälsoforskningen så är dans ett sätt att bli gladare och friskare. Det är något alldeles särskilt som händer i oss när vi dansar. Grundstommen i dans är musik och det kan nog hävdas att det finns lika många dansstilar som det finns musikstilar. I den här artikeln tittar vi lite närmare på några av de vanligare dansstilarna i Sverige.

(mer…)

Att dansa Tango

Postat av on sep 16, 2019 in Dancer | Kommentarer inaktiverade för Att dansa Tango

Att dansa Tango

Med Let´s Dance intåg i den svenska TV soffan blev danshysterin större för varje år det fortsatte visas. Tangon är dock förmodligen en av de minst kända danserna, inte många vet hur man dansar Tango, ännu mindre kanske faktiskt dansar. Vi svenskar kanske förknippar den långsamma lite halvt stela dansen med grannlandet Finland som verkar ha en förkärlek för dansen och många svenskars första kontakt med Tango har kanske varit en sen kväll på finlandsbåten.

(mer…)

Om Cancan

Postat av on aug 25, 2019 in Dancer | Kommentarer inaktiverade för Om Cancan

Om Cancan

Det finns många olika danser i världen, några äldre, några unga. Några kan vara likadana som när de startade andra har utvecklats. Cancan med sina sparkar och vågade steg där en av de danser som gått från att vara skandalös till att bli populär.

(mer…)

Att dansa bugg

Postat av on jun 27, 2019 in Dancer | Kommentarer inaktiverade för Att dansa bugg

Att dansa bugg

Bugg är en folklig och populär sällskapsdans och är relativt enkel att lära sig. Musiken har traditionellt varit dansbandsmusik, men numera går buggar man till de flesta populära låtarna i olika genrer. Bugg går ganska snabbt, ca 120-180 BPM, och alltid i fyra fjärdedelstakt.

(mer…)

Flamenco

Postat av on apr 16, 2019 in Dancer | Kommentarer inaktiverade för Flamenco

Flamenco

Flamencon är en konstform som innehåller både dans, sång och musik. Det som är mest karakteristiskt för flamencon är den stolta hållningen, de starka känslorna, stampande fötter och klappande händer. Men även dess tillhörande klädstil med långklänning, klackskor och stolta kroppshållning. Äkta flamenco skor är försedda med järnnubbar som ger en extra effekt i stampandet.

(mer…)

Allt om vals

Postat av on feb 18, 2019 in Dancer | Kommentarer inaktiverade för Allt om vals

Allt om vals

Vals är en pardans i tretakt som har en lång historia och som det finns flera varianter av. Valsen dansas till musik med tre slag i takten, ofta med betoningen på första slaget. Vals är relativt enkelt att lära sig för många och det är därför den är så populär. Den kan dansas i helt olika sammanhang såsom folkdans, s k tiodans samt även inom argentinsk tango. (mer…)

Balett och Capoeira

Postat av on jul 10, 2018 in Dancer | Kommentarer inaktiverade för Balett och Capoeira

Balett och Capoeira

Balett och Capoeira är två danstyper med en gammal historia. Det danserna har gemensamt är att de utvecklats i olika former sedan dess och att de fortfarande utövas. Balett är viktigare för dagens danser än man kan tro då baletten faktiskt är ursprunget till väldigt många av de danser som idag dansas i den västerländska kulturen. (mer…)

Let´s dance

Postat av on jun 24, 2018 in Dancer | Kommentarer inaktiverade för Let´s dance

Let´s dance

Dansen i Sverige fick ett riktigt uppsving  i och med att tv-programmet Let´s Dance började visas på TV4. I Sverige började det visas 2006 och har ägt vårens fredagar på TV4 och svenskarna har bänkat sig framför tv:n för att se sina favoritkändisar gå från nybörjare till fullfjädrade proffs på dansgolvet. (mer…)


oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031